Shawnee Porch & Kitchen


Scope: Kitchen Remodel and Porch Addition
Description:
The focus of this remodel was better access from the kitchen to the rear yard, with a new covered porch for entertainment.

An undulating back yard with severe cross slope and drainage problems prompted the development of an earthen plinth on which the new porch would float exactly thirty inches above the grade, allowing the porch to forgo railings. The thin cantilevered structure lends to a cinematic experience. The cropped views bring the textured foliage into focus and extend the long horizontal scenes through the interior and exterior spaces. 

A concrete wall serves as an armature for a wood bench seat at the fire pit. This on-grade development creates a portal entry that anchors the composition while separating it from the driveway apron beyond.